• Dejepisná olympiáda- KK
          • Dejepisná olympiáda- KK

          • Dňa 3.4.2023 sa na ZŠ Veľkomorávská Trenčín konalo krajské kolo Dejepisnej olympiády, na ktoré pustúpili dvaja najlepší žiaci z okresného kola.

            Našu školu reprezentoval Andrej Krajčík v kategórii E. Žiaci si na olympiáde zmerali vedomosti v troch častiach, z monotematického celku (vývoj techniky a technológie od staroveku dodnes), z príslušného učiva 7. ročníka a z regionálnej histórie (hrady, zámky a erby). 

            Andrej sa síce neumiestnil na popredných priečkach, ale test zvládol a stal sa úspešným riešiteľom, za čo mu patrí veľká gratulácia a poďakovanie za vzorné reprezentovanie školy. 

        • McDONALD´S CUP
          • McDONALD´S CUP

          • Dňa 28.4.2023 sa žiaci nášho prvého stupňa zapojili do športovej súťaže, a to do okresného kola McDonald´s Cup - futbal žiakov a žiačok ZŠ.

            Turnaja sa zúčastnilo 7 škôl z Ilavského okresu, keďže sa hralo systémom každý s každým, naše žiačky a žiaci odohrali 6 zápasov. V štyroch zápasoch zvíťazili nad svojimi súpermi, v jednom zápase uhrali remízu a jeden zápas prehrali tesným výsledkom 1:2. Po skvelých a bojovných výkonoch počas celého turnaja sa nakoniec umiestnili na krásnom 2. mieste, za čo im patrí veľká gratulácia a poďakovanie za vzornú reprezentáciu našej školy.

            Našu školu reprezentovali: Suchomelová Soňa, Sumegová Terézia, Janišová Sophia, Budjač Patrik, Hlásny Matej, Calpaš Patrik, Rendek Dávid, Prikryl Lukáš, Miklovič Damián, Paľa Patrik a Patrik Hlásny. /FOTO/

        • Vesmír očami detí
          • Vesmír očami detí

          • Vyhlasovateľom 38. ročníka celoslovenskej výtvarnej súťaže Vesmír očami detí je Slovenská ústredná hvezdáreň v Hurbanove. Pre náš región (okresy Považská Bystrica, Púchov a Ilava) súťaž každoročne organizuje Považské osvetové stredisko. V tomto roku do súťaže sa zapojilo 46 škôl s viac ako 500 výtvarnými prácami. Odborná komisia vybrala v každej súťažnej kategórii 5 prác postupujúcich do celoslovenského kola, medzi ktorými boli aj práce našich žiakov. V kategórii I. st. ZŠ získali ocenenie Matúško Holíček  z 2. B a Valentina Olaš2. A triedy. Natálka Gašpárková3. A a Adamko Kameništiak2. A dostali krásne Čestné uznanie. V kategórii II. st. ZŠ postupujú žiačky Timea Tvrdoňová zo 6. B triedy a Žofia Ondrišáková9. B triedy. Naša škola tiež získala Čestné uznanie za kolekciu zaslaných prác.  /FOTO/

            Našim talentovaným výtvarníkom gratulujeme, držíme palce na celoslovenskom kole a ďakujeme za krásnu reprezentáciu školy!

        • Okresné kolo v 3X3 streetbasket
          • Okresné kolo v 3X3 streetbasket

          • Na našej škole sa opäť konala športová súťaž, a to okresné kolo v 3X3 streetbasket žiačok a žiakov. 

            Dňa 25.4.2023 sa konal turnaj žiačok, turnaja sa zúčastnili 4 najlepšie školy z Ilavského okresu. Naše dievčatá po vynikajúcom výkone vyhrali vo všetkých troch zápasoch, jeden zo zápasov dokonca dokázali ukončiť ešte pred uplynutím riadneho hracieho času, dosiahli najvyššie možné skoré v jednom zápase, a to 21 bodov. Umiestnili sa teda na 1. mieste, čím si zabezpečili postup do regionálneho kola.

            Našu školu reprezentovali žiačky – Emma BahnováDiana DurásováZuzana Romaňáková, Romana Bortelová a Karolína Bortelová.

            Dňa 26.4.2023 sa uskutočnil turnaj žiakov, taktiež sa zúčastnili štyri najlepšie školy z Ilavského okresu. Chlapci odohrali tri zápasy, v prvom zápase si poradili so súperom, v druhom zápase prehrali tesným výsledkom o jeden bod a v posledný zápas taktiež prehrali. Naši žiaci sa umiestili na peknom 3. mieste okresného kola.

            Družstvo chlapcov bolo v zložení – Nicolas PúčekMatúš HuňaTomáš CihlárTimotej Bumbál Samuel Horečný.

            Všetkým zúčastneným gratulujeme, za vzornú reprezentáciu ďakujeme a dievčatám držíme palce na regionálnom kole!   /FOTO/

        • Celoslovenské kolo biologickej olympiády v kat. C
          • Celoslovenské kolo biologickej olympiády v kat. C

          • V dňoch 19.4 až 21.4 sa v Bratislave konalo celoslovenské finále biologickej olympiády kategórie C, v projektovej časti. Našu školu, po víťazstve v krajskom kole, reprezentovala Romaňáková Zuzka z 9.A triedy a umiestnila sa na vynikajúcom 3. mieste. Súťažila s projektom ,,Monitoring flóry Červenokamenského bradla a jej porovnanie s flórou Vršatských bradiel“. V práci sa venuje rastlinám, ktoré rastú na vápencoch a vápencovom podklade. Keďže z každého kraja postúpili dvaja žiaci, vo finále súťažilo celkom 16 žiakov z celého Slovenska. V Bratislave prebiehala aj súťaž projektov žiakov stredných škôl kat A, B. Zo všetkých týchto súťažných projektov, ktorých bolo 43, porota vybrala 9 do užšieho finále pre medzinárodnú súťaž a bol medzi nimi aj Zuzkin projekt. Nakoniec postúpili dva projekty, patriace žiačkam zo stredných škôl. Okrem samotnej súťaže, bol pre všetkých účastníkov pripravený krátky výlet na paleontologickú lokalitu Sandberg, spojený s pozorovaním netopierov. Výsledková listina TU.     /FOTO/

        • 2% z daní pre našu školu
          • 2% z daní pre našu školu

          • Milí rodičia a priaznivci našej školy, obraciame sa na Vás s prosbou poukázať 2% (3%) z Vašej dane občianskemu združeniu "Rada rodičov Základnej školy s materskou školou  Pod hájom 967 Dubnica nad Váhom" – IČO: 37913913. Prostriedky budú použité na skvalitnenie vzdelania našich žiakov. Tlačivo si môžete stiahnuť  TU . Do 30.4. 2023. Všetkým ochotným darcom ďakujeme.

        • Bio olympiáda kat. D – školské a okresné kolo
          • Bio olympiáda kat. D – školské a okresné kolo

          • V kategórii D mladších žiakov, sa uskutočnilo školské kolo biologickej olympiády formou online.

            Svoje vedomosti si preverili žiaci siedmeho a šiesteho ročníka. Školské kolo vyhral a na 1. mieste sa umiestnil Solík Nikolas zo 6.C triedy, 2. miesto obsadila Žiaková Kristína zo 7.A, 3. miesto Durláková Frederika tiež zo 7.A triedy. Do okresného kola postúpili prví dvaja žiaci.

            Okresné kolo sa konalo 20.apríla na ZŠ Centrum I v Dubnici nad Váhom. Obaja naši súťažiaci boli úspešnými riešiteľmi, ale v tomto kole sa lepšie darilo Žiakovej Kristínke, ktorá obsadila pekné 4. miesto. Veríme, že biológii zostanú verní a reprezentovať nás budú aj v nasledujúcom šk. roku.

        • OK v midicool volejbale žiakov a žiačok
          • OK v midicool volejbale žiakov a žiačok

          • V Novej Dubnici sa na ZŠ sv. J. Bosca konalo okresné kolo v midivolejbale. Hrá sa na zmenšené ihrisko a v základnej zostave sú iba štyria hráči.  Družstvo dievčat v zložení Fuchs, Miháľová, Urbanová, Ondrejcová, Kusovská, Jankovičová, Gábrišová získalo 1.miestodružstvo chlapcov v zložení Mikuš, Krajčovič, Dohnanský, Jakuš, Žiaček, Olekšák sa rovnako ako dievčatá umiestnilo na 1. mieste. Obe družstvá postúpili do regionálneho kola. Súťažiacim srdečne gratulujeme.  /FOTO/

        • Anglické predstavenie
          • Anglické predstavenie

          • Koncom marca, sa žiaci 7., 8. a 9.ročníka mohli zabaviť na  anglicko - slovenskom činohernom predstavení "Last Wish", organizovanom Divadelným Centrom Martin. Príbeh, napriek pesimistickému názvu, bol humorný a napínavý. Inšpirovaný bol rozprávkou Jana Wericha Kráľ mal troch synov. /FOTO/

        • FLORBAL- okresné kolo
          • FLORBAL- okresné kolo

          • Dňa 19.4.2023 sa uskutočnilo okresné kolo žiačok vo florbale v Novej Dubnici, kde sa zúčastnili štyri najlepšie školy Ilavského okresu.

            Naše žiačky odohrali tri zápasy, vo všetkých dokázali poraziť súperky s krásnym skóre, a to 16 gólov dali a iba 1 gól inkasovali. Vďaka vynikajúcemu výkonu si zaslúžene vybojovali 1. miesto a tým aj postup do regionálne kola.   /FOTO/

            Družstvo bolo v zložení – Nina Reháková, Sophie Liptáková, Romana Bortelová, Karolína Bortelová, Zara Mia Kusovská, Sára Kotrasová, Aneta Mojtová, Timea Bučencová, Alžbeta Kuricová, Eliška Kuricová a Emma Lastivková. 

            Všetkým zúčastneným gratulujeme, za vzornú reprezentáciu ďakujeme a držíme palce na regionálnom kole!

        • Geografická olympiáda
          • Geografická olympiáda

          • Dňa 31.3. sa konalo okresné kolo geografickej olympiády. Veľmi nás potešili úspechy našich deviatich žiakov, ktorí reprezentovali našu školu. V kategórii G boli nielen úspešnými riešiteľmi, ale sa umiestnili na priečkach víťazov. Adam Staňo skončil na nádhernom druhom mieste a Pavol Šinko na krásnom treťom mieste. V kategórii F bol úspešným riešiteľom a z ôsmeho miesta sa radoval Krajčík Andrej. V kategórii E sme hrdí na našich deviatakov. Rendek Samuel ako úspešný riešiteľ obsadil štvrté miesto a Romaňáková Zuzana postupuje na krajské kolo z druhej priečky. Všetkým deviatim žiakom ďakujeme za reprezentáciu školy a Zuzke držíme palce na krajskom kole v Novom Meste nad Váhom.

        • Obvodové kolo v 3X3 streetbasket
          • Obvodové kolo v 3X3 streetbasket

          • V uplynulých dňoch sa na našej škole konali obvodové kolá v 3X3 streetbasket žiačok a žiakov.

            Dňa 13.4.2023 sa konal turnaj žiačok, kde si sily zmerali štyri školy. Naše dievčatá po skvelom výkone vyhrali vo všetkých troch zápasoch a umiestnili sa na 1.mieste, čím si zabezpečili postup do okresného kola. Našu školu reprezentovali žiačky – Emma BahnováDiana DurásováRomana Bortelová a Karolína Bortelová.

            Dňa 14.4.2023 sa uskutočnil turnaj žiakov, kde sa taktiež zúčastnili štyri školy. Naši chlapci odohrali tri zápasy. Dva zápasy vyhrali a v treťom podľahli súperovi, avšak vďaka lepšiemu skóre sa umiestili na 1. mieste. Podobne ako dievčatá, si aj chlapci zabezpečili postup do okresného kola. Družstvo chlapcov bolo v zložení – Nicolas PúčekMatúš HuňaTomáš Cihlár a Timotej Bumbál/FOTO/

            Všetkým zúčastneným gratulujeme, za vzornú reprezentáciu ďakujeme a držíme palce na okresnom kole, ktoré sa taktiež uskutoční na našej škole.

        • Dobre je v záhrade
          • Dobre je v záhrade

          • Celoslovenská výtvarná súťaž každoročne privádza deti do záhrady. Prostredníctvom krásnych kresieb a malieb „dopestujú“ všakovakú  BIO zeleninu, ovocie či pestrofarebné kvety od výmyslu sveta. Žiačky Naya Muallová2. AViktória Mareková /foto/ zo 6. B namaľovali obrázky, ktoré sa zapáčili odbornej porote. Tá mala neľahkú úlohu, pretože vyberala spomedzi stoviek zaslaných prác. V každej kategórii bolo ocenených desať detí. Talentovaným výtvarníčkam srdečne blahoželáme! Vyhodnotenie si môžete pozrieť tu.

        • Plavecký výcvik
          • Plavecký výcvik

          •  

            V týždni od 27.3. - 31.3. 2023 absolvovali naši tretiaci pod vedením kvalifikovaných trénerov základný plavecký výcvik na krytej plavárni v Novej Dubnici. Deti sa zoznamovali s vodným prostredím, prekonávali svoj strach z vody a postupne si osvojovali plaveckú techniku. V posledný deň predviedli svoje výkony, na ktoré boli patrične hrdé. Na záver žiaci dostali „Mokré vysvedčenia“.

        • OK Pytagoriády
          • OK Pytagoriády

          • V okresnom kole pytagoriády, ktoré sa konalo 20.3. 2023 na našej škole, nás reprezentovalo 21 žiakov. Medzi úspešných riešiteľov sa v jednotlivých kategóriach prebojovali: P3 – 2. miesto Sébastien Filip z 3.B,   P4 – 2. miesto Tomáško Čelko zo 4.C,  P5 – 2. miesto Adamko Staňo z 5.A,  3. miesto Paľko Šinko z 5.A.

        • Zápis do 1. ročníka (spustený)
          • Zápis do 1. ročníka (spustený)

          • Vážení rodičia, milí predškoláci!

            Oznamujeme Vám, že zápis do 1. ročníka základnej školy pre školský rok 2023/2024 sa bude konať v dňoch 12. a 13. apríla 2023 v čase od 15,00 do 18,00 hod. prezenčnou formou v budove základnej školy. Pred príchodom na zápis prosím vyplňte elektronickú prihlášku TU. Urýchli a zefektívni  to priebeh prijímacieho konania. Pri zápise skontrolujeme správnosť údajov podľa občianskeho preukazu a rodného listu dieťaťa, ktorý je potrebné so sebou priniesť.

            Čo ponúka naša škola? Každé dieťa si v priebehu školskej dochádzky môže vybrať z množstva aktivít podľa svojich schopností a záujmu. PONUKA ŠKOLY. V termíne zápisu si môžete pozrieť priestory školy a jej vybavenie.

            Všeobecné podmienky prijímania detí na plnenie povinnej školskej dochádzky nájdete TU.

            Tešíme sa na Vás! 

        • ​​​​​​​Veď pomáhať sa má...
          • ​​​​​​​Veď pomáhať sa má...

          • V našej škole pracuje viacero záujmových útvarov, spomedzi nich je veľmi aktívny turistický krúžok. Jeho členovia spoznávajú nielen krásy Slovenska, ale venujú sa aj mnohým iným činnostiam. Osvojujú si základnú turistickú abecedu, súťažia v turisticko- orientačnom behu a pomáhajú pri ochrane životného prostredia. V sobotu 1. apríla sa zúčastnili brigády, ktorú organizovala Urbárska obec Dubnica nad Váhom. V spolupráci s inými organizáciami sa im v priebehu pár hodín podarilo zasadiť 500 sadeníc listnatých a ihličnatých stromčekov. Následne sa presunuli do oblasti nad prvou studničkou a vyčistili drobnú skládku odpadu. Pri plnení vriec sa nestačili diviť nad tým, čo všetko sú schopní ľudia priniesť do lesa namiesto toho, aby využili služby zberného dvora. V úsilí turisti neplánujú poľaviť a už teraz plánujú ďalšie aktivity ku Dňu Zeme. Ak máte chuť, pridajte sa k nim. Pretože pomáhať sa má...

        • Informácie zo školskej jedálne
          • Informácie zo školskej jedálne

          • V prípade, ak máte záujem aby bola na Vaše dieťa poskytnutá dotácia na stravu od 01.05.2023, je potrebné, aby ste v termíne do 06.04.2023 vyplnili tlačivá (návratky), ktoré dostanú deti od svojich triednych učiteľov a odovzdali späť. Bez odovzdania návratky nie je možné, aby na vaše dieťa bola poskytnutá dotácia na stravu. V prípade, že sa vaše dieťa ešte v školskej jedálni nestravuje, je potrebné požiadať, aby dieťa bolo zaradené do zoznamu stravníkov, t.j. okrem príslušnej návratky je potrebné odovzdať aj zápisný lístok stravníka, ktorý je možné nájsť na stránke školy.

        • Biblická olympiáda- okresné kolo
          • Biblická olympiáda- okresné kolo

          • Dňa 28.3. sa v Katolíckom dome v Dubnici konalo dekanátne (okresné) kolo Biblickej olympiády, na ktorom sa stretli trojčlenné družstvá zo siedmich základných škôl. Zmerali si vedomosti z naštudovaných vybraných kníh Biblie v piatich súťažných kolách. Našu školu reprezentovali Julka Hudcovská, Adam Staňo, Tobias Gašpárek. Umiestnili sa na peknom 3. mieste. Gratulujeme. /foto/

        • Okresné kolo vo vybíjanej
          • Okresné kolo vo vybíjanej

          • V Novej Dubnici sa konalo okresné kolo vo vybíjanej dievčat, do ktorého postúpili štyri víťazné školy zo základných obvodových kôl. Družstvo našich dievčat podalo vynikajúci výkon a umiestnilo sa na 1. mieste. Vybojovalo si tak postup do regionélneho kola, ktoré sa bude konať v Považskej Bystrici. Dievčatá nás reprezentovali v zložení – Bežáková Sofia, Kramáriková Natália, Tvrdoňová Timea, Kučerová Karolína, Lastivková Ema, Ficková Emma, Durláková Frederika, Bučencová Timea, Schmiczingová Katka, Janišová Chiara, Zupková Karolína, Mareková Viktória. Dievčatám gratulujeme a budeme im držať palce v nasledujúcom kole. /foto/

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Pod hájom 967, Dubnica nad Váhom
      • +421 42 44 22875
      • Pod hájom 967 018 41 Dubnica nad Váhom Slovakia
      • 35678119
      • 2020979807
      • sekretariat.zspodhajom.dca@gmail.com mobil 0950 767 323
      • Riaditeľka školy Mgr. Marta Bardyová mobil 0905 789 828
      • Zástupca riaditeľa školy Mgr. Slávka Bajčíková
      • Zástupca riaditeľa školy Mgr. Vladimír Lászlo mobil 0910 911 058
      • Zástupca riaditeľa školy Mgr. Vladimíra Fejová mobil 0915 773 225
      • Vedúca ŠKD Jarmila Šišková
      • Podporný tím Mgr. Zuzana Tobolová - špeciálny pedagóg Mgr. Petra Šatková - školský psychológ Mgr. Mária Záhradníčková - sociálny pedagóg
      • Adresa MŠ Pod hájom 966 018 41 Dubnica nad Váhom
      • Zástupca riaditeľa školy pre MŠ Mgr. Renáta Hajasová mobil 0911 382 982
      • Odhlasovanie stravy v MŠ +421 42 44 21709 , +421 42 44 21601
      • Vedúca školskej jedálne Andrea Buriková sj.podhajom.dca@gmail.com
      • Odhlasovanie stravy v ZŠ +421 42 44 21709